top of page
Yoga Beginners - Yoga Gevorderden - Teun

Hoi, ik ben Teuni

GEDIPLOMEERD HATHA YOGA DOCENT (500 HR)

Ik ben geboren in januari en van nature een echte denker. In 2014 kwam ik voor het eerst in aanraking met Hatha yoga. Destijds vond ik yoga veel te suf en voor heel spirituele types. Nu vind ik Hatha yoga een geweldig middel om meer in mijn lichaam te komen. Zeker nu mijn leven drukker is en ik meer moeite heb om rust te vinden.

 

Verwacht bij mij yoga waarin ik je juist uitdaag om je grenzen te bewaken. Jezelf uitdagen: prima. Over je grenzen gaan: liever niet. We vragen in het dagelijks leven al meer dan genoeg van onszelf.

Yoga is voor mij bewegen met aandacht, waardoor je vaak vanzelf ontspannen raakt

Van stress naar ontspanning

Ik volgde een yoga-opleiding en ging elke 2 weken naar de opleidingsdag. Dit deed ik dan met grote tegenzin en met veel te veel stress in mijn lichaam. Ik kon moeilijk ontspannen en wilde eigenlijk liever mijn hartslag nog verder omhoogjagen met hard sporten. Maar telkens als mijn docenten me door rustig te bewegen en daarbij contact te maken met mijn ademhaling, kon ik letterlijk mijn hartslag omlaag krijgen, de grond onder mijn voeten voelen en na een uur voelde ik mij een totaal ander mens.

 

Soms voelde ik juist ook hoe erg ik eraan toe was, maar ook dat was verhelderend. Want dan kon ik er ook naar leren handelen. Dat resulteerde meestal in een goede powernap. Vanuit deze ervaring, ben ik yoga gaan aanbieden.

Mijn doel is om mensen meer zachtheid te laten ervaren

Yoga is een mooie manier is om weer verbinding te maken met je hele lichaam in plaats van alleen met je hoofd. Van moeten naar ervaren. Van stress naar ontspanning. Van human DOing naar een human BEing.

Yoga met Teuni Portret
Yoga Child's Pose

Mijn verhaal

In 2019 kreeg ik een burn-out waar ik in 9 maanden weer langzaam uit kroop. Als metafoor voor de burn-out gebruik ik het karretje in een achtbaan. Je wordt alsmaar omhoog getakeld, getakeld en getakeld, en dan ineens is alle weerstand weg en val je oneindig naar beneden.

 

In deze periode kon ik slecht overzicht houden, dagelijkse taken uitvoeren en al helemaal niet goed stilzitten.

WAT DEELNEMERS ZEGGEN

Ik vind de lessen van Teuni zo fijn! Ook online is ze zeer duidelijk in haar uitleg. Elke keer weer een feestje en ik zou graag vaker mee willen doen.

bottom of page